Life Is To Short To Have Boring Hair

Träns Metoden

Metoden alla pratar om. Träns metoden, även kallad "hand tied weft". Denna metoden har länge funnits i USA och har nu äntligen tagit sig in på den svenska marknaden. Det är den överlägset mest osynliga metoden som du enkelt kan förstå genom att kika på bilden nedan.
Ser du tränsen?
Jag vet, helt otroligt!

Tejp Extensions

Tape-on metod ger dig ett långt löshår på ett enkelt och skonsamt sätt. Metoden har lång hållbarhet och fästs med en tejp speciellt utvecklad för extensions. Tejpen tas enkelt ur med hjälp av remover. Metoden passar alla men framförallt dig med tunt hår, detta då den speciella fästytan är väldigt tunn och liknar din hårbotten. Tape-on metoden går att återanvända vilket gör att du kan skapa looken flera gånger om, den finns i flera färger och nyanser och består av äkta löshår som enkelt kan klippas, stylas och formas till den frisyr du önskar.

Boka in din konsultation redan idag

Kostnadsfritt, snabbt och enkelt. Online eller i salongen. 
Vi beställer ditt hår på plats - då betalas 50% av kostnaden.


Du vet väl att du alltid kan maila oss för att få en helt gratis löshårskonsultation? Då hjälper vi dig att hitta rätt!

Rätt färg, rätt längd och rätt metod – helt anpassat efter ditt utgångsläge!

Vill du hellre boka en tid för att besöka våran salong?

Maila in en bild/flera bilder till  så hjälper vi dig!

Vi kikar på ditt utgångsläge (skicka gärna med inspirationsbilder) och ger dig en bild av vad vi kan göra för just ditt hår!

Du får råd om vilken metod som passar just dig och skickar med skötselråd.

​Så här gör du:

1. Släpp ut ditt hår och ta en bild bakifrån
2. Ta en bild med hög upplösning
3. …och den får gärna vara centrerad

​Ta gärna en bild i naturligt ljus med håret utsläppt. För att vi ska kunna ge dig en så bra konsultation som möjligt är det viktigt med bilder som är så lika verkligheten det går.

Skriv gärna…
- Vilket/vilka sammanhang du vill ha löshår och hur lång tid du vill att det ska sitta i
- Vilken typ av hår du har
- Om du önskar en förtjockning eller en förlängning
- …och dina förväntningar på ditt nya löshår!

TRÄNS METODEN

100g med insättning


40/45cm: 4250kr

45/50cm: 4500kr

50/55cm: 4875kr

55/60cm: 5125kr

60/65cm: 5375kr

120g med insättning


40/45cm: 4500kr

45/50cm: 4750kr

50/55cm: 5125kr

55/60cm: 5375kr

60/65cm: 5625kr

150g med insättning


40/45cm: 4750kr

45/50cm: 5000kr

50/55cm: 5750kr

55/60cm: 6000kr

60/65cm: 6375kr

200g med insättning:


40/45cm: 7000kr

45/50cm: 7500kr

50/55cm: 8250kr

55/60cm: 8750kr

60/65cm: 9250kr

​Omsättning


Var 6 vecka: 750kr (liten omsättning)

var 8 vecka: 1500kr (stor omsättning)

TRÄNS - Lagning sytråd / Byte av skadade microringar 150 KR

TRNZ Borttagning
500 KR

TEJP METODEN

100g med insättning


25/30cm: 3500kr

35/40cm: 3700kr

45/50cm: 4000kr

55/60cm: 4500kr

120g med insättning


​25/30cm: 4000kr

35/40cm: 4500kr

45/50cm: 5000kr

55/60cm: 7000kr

150g med insättning


​25/30cm: 4500kr

35/40cm: 5000kr

45/50cm: 5500kr

55/60cm: 6000kr


200g med insättning


25/30cm: 5500kr

35/40cm: 6000kr

45/50cm: 6500kr

55/60cm: 7000kr

Omsättning var 6 - 8 vecka


1500kr  - ​500kr tillägg vid misskött och tovigt hår

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

 Är det skadligt att göra en hårförlängning?


Det är inte skadligt för dig eller ditt hår att göra en hårförlängning. Däremot kräver ett förlängt hår mer skötsel än vanligt. Vi rekommenderar daglig skötsel men också en lite mer ingående varje vecka, att gå igenom sina fästen grundligt efter fem-sju veckor är också att föredra. Detta för att dels kunna möjliggöra för dig att kunna njuta av ditt långa hår så länge som möjligt men också för att undvika trassliga fästen och onödigt slitage på både löshåret och ditt naturliga hår. Vi rekommenderar också att du använder dig av speciellt framtagna produkter för löshår. Detta är något du diskuterar med dig extensions stylist när du utfört en behandling för att se vilka produkter just din hår typ behöver. Du hittar mer information om rätt produkter under fliken "Skötselråd och Garantier".

Något som framförallt ett löshår behöver är en serie som tillför mycket fukt och näring. Speciellt om man bor i torra klimat likt det i Skandinavien.

Det är också viktigt att du sätter in och tar ur din hårförlängning på korrekt sätt. På så sätt minimerar du risken för onödigt slitage på ditt hår.

Vilka produkter bör man använda för att sköta sitt löshår på bästa sätt?


För att få ditt hår och ditt löshår att bibehålla sina kvaliteter är det viktigt att tillföra det både näring och fukt. Eftersom att löshåret inte har någon egen hårsäck och alltid sitter en bit ut från hårbotten tar det heller inte del av samma mängd naturliga fetter som ditt naturliga hår. Det gör att det är än mer beroende av fukt och oljor för att inte bli torrt och tråkigt. Ett torrt klimat, likt det i Skandinavien och vissa delar av Europa, gör att också håret blir torrare. Framförallt under vinterhalvåret. De två viktigaste produkterna för att ge ditt hår och löshår den vård och fukt det behöver är schampo och balsam. Schampo tillför ditt hår både näring och fukt medan balsam sluter in det i hårstrået. Att göra en hårinpackning 1-2 ggr/vecka är också bra för att ge ditt hår den där extra fukt boosten. Hårinpackningen ersätter däremot inte effekten från ditt balsam, så avsluta alltid med det.
Det finns många olika alternativ av hårvårdsprodukter på marknaden. Hör alltid med din extensions stylist om vad som passar just din hår typ bäst.

Vilken färg ska jag välja?


Att välja färg på löshåret kan upplevas som en djungel och vara ett gissel för många. Du kanske är osäker på vilket färg ditt naturliga hår verkligen är, eller vill du kanske veta vilken färg som passar dig bäst?

Vi förstår att det inte alltid är enkelt och rekommenderar därför alltid att du bokar in en kostnadsfri konsultation för att enklast ta fram den bästa lösningen för dig. Detta går att göra både online eller hos oss på salongen. Läs mer under fliken "Konsultation"

Vilken metod ska jag välja?


Att välja vilken metod som passar för just dig kan ibland upplevas som svårt. Det behöver inte vara det. Innan du ska sätta in en hårförlängning kan det dock vara en bra idé att tänka över hur din vardag ser ut och vilket som är ändamålet med din hårförlängning. På Bon Beauty har vi försökt ta fram ett flertal metoder för att ge dig möjligheten att välja den metod som passar just dig och din hår typ allra bäst.

Beroende på hur ditt naturliga hår ser ut rekommenderar vi också olika metoder och hårkvaliteter. Har du tunt hår, fina hårstrån, grövre hårstrån, tjockt hår?

Ja, listan kan göras lång. Men kom ihåg att det viktigaste inte är att svara på alla frågorna, det viktiga är att du känner dig bekväm med din hårförlängning.

Hur länge håller min hårförlängning?


Beroende på vilken hårkvalitet du valt varierar också hållbarheten på löshåret i din hårförlängning. Hur länge din hårförlängning håller beror också på vilken typ av fäste och metod du använt. Keratin håller i upp till 3 månader innan det är dags för en omsättning medans tejpen samt tränsen sätts om i en intervall på 6 till 8 veckors mellanrum.

Hållbarheten på löshåret och dina fästen ökar däremot alltid om du tar hand om det och ger det kärlek. Att följa skötselråden för ditt löshår är A och O för en god hållbarhet samt lång livslängd.

En bra ritual är att försöka gå igenom håret en gång på morgonen och en gång på kvällen. När du sedan går och lägger dig rekommenderar vi att du flätar ditt hår för att hålla det trasselfritt. Detta bör du också göra när du ska sporta och vid tillfällen när du känner att vädret kan påverka.

Genom att reda ut håret ofta minskar också risken för tovor i håret och i dina fästen. Använd fingrarna och rekommenderade borstar. Med dess mjuka borststrån är de följsamma och skonsamma mot ditt hår och din hårförlängning.  

Klor- eller saltvatten sliter alltid på ditt hår, därför rekommenderar vi att du använder badmössa vid de tillfällen då håret kan utsättas för dessa ämnen.

Ett annat tips är att fläta håret och- eller sätta upp det i en hög knut för att undvika kontakt med vattnet.

Hur långt hår behöver jag ha?


För att kunna göra en hårförlängning med en fin övergång från det naturliga håret till din förlängning rekommenderar vi att man bör ha minst tio centimeter naturligt hår.

Om du känner att du redan har långt hår ska du inte heller misströsta. En hårförlängning ger ditt hår nytt liv, om du inte vill ha längden kanske du önskar tjockleken eller varför inte färgen. Att sätta in slingor för ett tag kan också liva upp ditt hår.

Klarar jag av det?


Alla kan ha en hårförlänging, men man behöver ha i åtanke att ett löshår kräver mer skötsel än ett vanligt hår. Skötseln är dock inte mer avancerad än den som du egentligen bör lägga på ditt hår för att få ett så fint resultat som möjligt.

Men kom ihåg att du genom att ta hand om ditt löshår tar du också hand om ditt naturliga hår.

Ett vinnande koncept helt enkelt.​

Hur duschar jag på bästa sätt?


Oavsett om du har en hårförlängning insatt eller inte finns det vissa saker som du bör undvika att utsätta ditt hår för. Innan du duschar är det bra om du reder ut ditt hår. Använd också din rekommenderade extensions borste.

Borsta aldrig ett blött eller fuktigt hår. Blöta hårstrån är mycket svagare än torra och när du borstar ett blött hår ökar risken för att håret ska gå av.  

När du schamponerar håret kan du med fördel massera in schampot och rengöra hårbotten, låt det sedan rinna utmed topparna när du sköljer ur det. På så vis undviker du onödigt slitage på längderna och får ändå ett rent och fräscht hår. Precis som med ett naturligt hår bör du också undvika att använda balsam i hårbotten.

Det tynger ner och täpper till porerna i hårbotten, vilket kan orsaka håravfall, svampbildning och fet hårbotten.

Det är inte heller att föredra när du har en hårförlängning insatt, detta då håret blir glatt vilket gör att dina fästen tenderar att glida av hårstrået.

Dra det istället utmed längderna och skölj, inte heller här behöver du gnugga för att få in det i håret.  

Applicera sedan värmeskydd och låt håret självtorka eller torka det med svag värme med hjälp av hårfön. Undvik att frottera håret, krama istället ur vattnet med en handduk. När du gnuggar håret sliter detta på de yttre fjällskikten vilket kan resultera i ett matt och risigt hår. När håret är helt torrt; red ut, borsta och styla till önskad frisyr och resultat.

När du satt i ett löshår med tejpmetoden behöver du vänta minst 48 timmar innan du duschar, detta för att tejpen behöver härda vilket också resulterar i ett hållbarare resultat. Har du satt i ett löshår med hjälp av någon av våra andra metoder rekommenderar vi även här att du väntar minst 48 timmar innan du duschar så att dina fästen får härda och din hårbotten får vila. Ett blött hår väger mer än ett torrt vilket gör att det också är en större påfrestning på din hårbotten.